Volume: 8 Issue: 2, 7/5/22

Year: 2020

Makaleler 1

Research Article

2. Sigara Içmenin Aurasız Migren Hastalarında Atak Sıklıgı ve Maluliyet Üzerindeki Etkisi

Research Article

4. Ailevi Hiperkolesterolemi: Epidemiyoloji, Genetik, Tanı Ve Tedavisi

Research Article

6. Feokromasitomada Hipertansif Sürrenal Arter Rüptürü

Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, Dahiliye, İç Hastalıkları kapsamına giren her konuda yapılan araştırma, olgu sunumu, derleme, vaka ve editöre mektupları yayınlayarak ülkemizde tıp eğitimi, mezuniyet sonrası eğitim,hasta bakım ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamaktadır.

Selen Medya Yayıncılık tanıtım hizmetleri yayın organıdır. Klinik Tıp Bilimlerii Dergisi  ayda bir yılda 12 sayı yayınlanmaktadır. ( Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) yayın öncesinden 1 ay önce kabul edilmiş kabul edilmiş olan makaleler ilgili sayıya eklenir.

Dergide başka yerde basılmamış temel ve klinik tıp bilimleri, Dahiliye ve İç hastalıkları ana bilim dalı ve tıp bilimleri alanında, özgün araştırma, derleme, olgu bildirimi,editöre mektup,olarak yayınlanır.

Makaleler, Editör ve Hakem Kurulu tarafından Değerlendirme sonrası basıma uygun görülen makaleler yayınlanır.

Derginin yayın dili Türkçe,İngilizcedir.

YAZIM KURALLARI

•Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, Dahiliye ve İç hastalıkları, kapsamına giren her konuda yapılan araştırma, olgu sunumu, derleme, vaka ve editöre mektupları yayın-layarak ülkemizde tıp eğitimi, mezuniyet sonrası eğitim, hasta bakım ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamaktadır.

•Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, ayda bir olmak üzere yılda 12 sayı olarak yayınlanan hakemli bir dergidir.

• Yazılar daha önce başka bir dergide yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Herhangi bir kongrede tebliğ edilmiş ise kongrenintarihi ve yeri belirtilmelidir. Dergide yayınlanan yazıların, tüm bilimsel ve hukuki sorumluluğu yazarlara aittir.

• Derginin yazı dili Türkçe olup, Türk Dil Kurumu'nun Türkçe sözlüğü veya http://tdk.org.tr/sozluk.htmladresi ayrıca Türk Tıbbi Derneklerinin kendi branş-larına ait terimler sözlüğü esas alınmalıdır.

• Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen yazıların, dergide yayınlanabilmesi için Editör ve Danışma Kurulu tarafından uygun görülmesi gerekir. Yazılarda biçim, anlam ve yazım bakımından gerekli görülen düzeltmeler Editör veya Danışma Kurulu tarafından yapılabilir.

• Yazılar.PC uyumlu bilgisayarda, standart A4 kağıdının bir yüzüne Microsoft Word programında, iki satır aralıklı olarak, "Times New Roman" karakteriile 10 punto olarak yazılmalı ve her sayfanın sağ ve sol tarafından 3ʼer cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Satırlar her iki yana yaslanmalı, paragraf başısatır başından başlamalıdır. Tablolar aynı programın tablo formatı ile hazırlanmalı, her sayfanın sağ üst köşesi numaralandırılmalıdır. Metin içinde geçenkısaltmalar, kelimenin ilk geçtiği yerde parantez içinde verilmeli ve tüm metin boyunca o kısaltma kullanılmalıdır.

•Şekil, resim, tablove grafikler makalenin yazıldığı Word dosyasının içine, makalede işleniş sırasına uygun olarak numara verilerek, ilgili yerlere yerleş-tirilmelidir. Şekil, resim, tablo ve grafikler metin içinde geçtiği yerler ilgili cümlenin sonunda belirtilmelidir. Kullanılan kısaltmalar şekil, tablo ve grafik altındaaçıklanmalıdır ve şekil altı açıklamaları eklenmelidir. Resim/fotoğraflar ayrıca, ayrı birer .jpg veya .gif dosyası olarak (pixel boyutu yaklaşık 500x400, 8cm. eninde ve 300 çözünürlükte taranarak), sisteme eklenmelidir.

• Yazılar. Başvuru mektubu, Başlık ve yazarlar sayfası, Türkçe başlık, özet ve anahtar kelimeler, İngilizce başlık, özet ve anahtar kelimeler, Metin bölümleri,Kaynaklar, Şekil- resim ve tablolar şeklinde düzenlenmelidir.

• Başvuru Mektubu.Yazının tüm yazarlar tarafından okunduğu, onaylandığı ve doğru bir çalışma ürünü olduğu ifade edilmeli ve bu amaçla yazarlar isim-lerinin karşılarını imzalamalıdırlar. Ayrıca metinle ilgili tüm yazışmaların yapılacağı kişinin isim, adres, telefon, fax, GSM numaralarını ve e-posta adresiniiçermelidir.

• Başlık Sayfası.Yazının başlığı, yazarların ünvan kullanmaksızın açık ad-soyadı ile yazarların ünvanları ve görev yerleri yazılmalıdır. Ayrıca çalışmayıdestekleyen fon ve kuruluşlar bu sayfada yer almalıdır. Daha sonraki sayfalar sırası ile diğer bölümleri içermelidir.

• Özet. Bölümlü,150 kelimeyi aşmamalı, Türkçe ve İngilizce olmalıdır. Anahtar Kelimeler.2-5 arası, Türkçe ve İngilizce, olmalıdır. Türkçe anahtar keli-meler Türkiye Bilim Terimleriʼne (Kaynak için www.bilimterimleri.com adresine başvurulmalıdır) ve İngilizce anahtar kelimeler "Medical Subject Headings"e(Kaynak için www.nlm.nih.gov/ mesh/MBrowser.htmladresine başvurulmalıdır.) uygun olarak verilmelidir.

• Metin Bölümleri.Derleme, başyazı, editöre mektup ve tercümelerde yazının gerektirdiği düzen kullanılmalıdır.

• Kaynaklar.50'den fazla olmaması önerilmektedir. Kaynaklar, metin içinde geçiş sırasına göre numaralandırılmalı, numaralar parantez içinde olacak şe-kilde cümle sonunda belirtilmelidir. Kaynak olarak gösterilen makalede bulunan yazar sayısı 6 veya daha az ise tüm yazarlar belirtilmeli, 7 veya dahafazla ise ilk 6 isim yazılıp "ve ark", İngilizce makalelerde "et al" eklenmelidir. Kaynak yazımı için kullanılan format Index Medicus'ta belirtilen şekildeolmalıdır (Bkz: www.icmje.org). Kişisel deneyimler, basılmamış yayınlar ve tezler kaynak olarak gösterilemez. Kaynakların yazımı için örneklerde (Lütfennoktalama işaretlerine dikkat ediniz)

• Makale için;Yazarların soyadları ve isimlerinin başharfleri makale ismi, dergi ismi, cilt,yıl,sayı, sayfa no'su belirtilmelidir.

• Kitap için;Yazarın soyadları ve isimlerinin başharfleri bölüm başlığı, editörünlerin ismi, kitap ismi, kaçıncı baskı olduğu, yayınevi, yıl ve sayfalar belirtil-melidir.

• Editör ve yazarların aynı olduğu kitaplar için;Yazarların-editörün soyadları ve isimlerinin başharfleri, kitap ismi, bölüm başlığı, kaçıncı baskı olduğu,şehir, yayınevi, yıl ve sayfalar belirtilmelidir. 

• Yukarıda belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanan yazılar, www.kliniktipdergisi.comweb sitesinde belirtilen adresteki ailehekimligi@kliniktipder-gisi.comlinki tıklanarak online olarak veya posta ile yazı işleri servisine gönderilmelidir.